Selecteer land

501 Wereldlocaties

501 mooiste Wereldlocaties

Bekijk de 501 mooiste en meest bijzondere locaties ter wereld waar je gegarandeerd geweest moet zijn!

Nederland - Grachten van Amsterdam en de Jordaan

Tip een locatie

De lijst met 501 locaties is nog niet compleet. Ontbreekt nog een wereldlocatie? Staat jouw mooiste plek er nog niet bij? Tip jouw voorkeur en mogelijk staat jouw favoriete locatie binnenkort op deze website.

AdvertentiesGuatemala - Beklimming van de Pacaya vulkaan

Guatemala - Beklimming van de Pacaya vulkaan

Foto: De beklimming van de Pacaya vulkaan


Guatemala - Het is nog donker als mijn wekker af loopt. Ik word om zes uur opgehaald bij het hotel om de Pacaya vulkaan te gaan beklimmen. De Pacaya vulkaan is een nog actieve vulkaan in de buurt van de hoofdstad. In mei 2013 is de vulkaan nog geëxplodeerd. Hierbij zijn grote hoeveelheden lavabrokken door de vulkaan uitgespuugd in de omgeving. Ook zijn hier slachtoffers bij gevallen. In het verleden hebben uitbarstingen van de vulkaan geleid tot grote lavastromen rond de vulkaan. Het busje pikt bij verschillende hotels mensen op. Bij het laatste hostel stapt een groep Australiërs in. Zij zijn duidelijk gisteravond doorgezakt. Zij zijn nog aangeschoten. Luidruchtig stappen zij in de bus. Bij een klein cafeetje moet iedereen de bus weer uit. Eventueel kun je koffie bestellen. Het busje gaat nieuwe mensen oppikken. Het is mij allemaal onduidelijk wat er nu precies gebeurt. Als het busje terug is, kan ik weer instappen. Nu blijven de Australiërs achter. Wacht tien minuten wordt hen gezegd. Het busje rijdt naar het busstation. Daar staat een grote chickenbus gereed. Ik stap over in de oude Amerikaanse schoolbus. Leuk om een keertje in zo'n bus te zitten. Ondertussen worden de andere deelnemers ook opgehaald. Met twintig deelnemers rijdt de chickenbus in de richting van Guatemala City. Het is al over achten als ik in de omgeving rond de Pacaya vulkaan kom. Bij de ingang van het park heet Neri mij welkom als gids. In vloeiend Spaans vertelt hij over de tocht op de vulkaan. Ik maak er uit op dat we als groep bijeen moeten lopen. Gelukkig is er een Amerikaan die een vertaling geeft. Bij de ingang van het park bestaat de mogelijkheid om een paard te huren. Tot mijn opluchting nemen de meeste Australiërs een paard. De beesten zien er mager uit. De paarden vertrekken eerst. Luidruchtig hoor ik de groep vertrekken. Ik ga er lopend achteraan. Het pad loopt zig-zagend omhoog. Het eerst stuk loop ik nog niet op de Pacaya vulkaan zelf. Pas als ik hoger kom zie ik de grijze Pacaya vulkaan liggen. De kratertop ligt in de wolken. Beneden mij zie ik gestolde lavastromen in de vallei liggen. Zodra ik bij de vulkaan zelf kom, gaat het pad over in een rotsachtig pad. De lavabrokken waar ik over heen loop zijn van de recente uitbarsting van enkele maanden geleden. Ik loop op een hoogte van 2.300 meter. Een straffe wind waait over de vulkaan. Ik ben blij dat ik een trui aangetrokken heb vanmorgen. De lavabrokken zijn poreus en erg scherp. Voorzichtig loop ik van brok naar brok. Bij een open plek eindigt de tocht. Ik heb hiervandaan uitzicht op de 2.600 meter hoge vulkaan. Neri legt uit dat het niet mogelijk is om naar de krater te klimmen. De randen zijn nog te instabiel en te heet. Ik vol nu al de warmte van de lavabrokken onder mijn schoenen. Neri geeft mij een marshmallow. Ik prik de marshmallow op een stokje en houd de stok boven een hete bron. Binnen de korste keren is de marshmallow heerlijk zacht om te eten.
Aantal keer getoond : 922

Copyright foto's: Ronald van der Veer


Noord- en midden Amerika | Belize | Canada | Costa Rica | Cuba | El Salvador | Guatemala | Honduras | Jamaica | Mexico | Nederlandse Antillen | Nicaragua | Panama | Saint Lucia | St Vincent | Verenigde Staten |

Reageer op "Beklimming van de Pacaya vulkaan"

Reageer op 'Beklimming van de Pacaya vulkaan':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Alle rondreizen vergelijken

Rondreizen vergelijken avontuurlijke rondreizen Avontuurlijke rondreizen vergelijken!

Rondreis Indonesie FOX Vakanties
16-daagse privé rondreis met gids/chauffeur java ...
Reisduur: 16 dagen
va € 2.216,00
Rondreis Verenigde Staten 333Travel
Magisch florida
Reisduur: 16 dagen
va € 1.433,00
Rondreis Marokko Baobab
Familiereis marokko hoogtepunten
Reisduur: 15 dagen
va € 1.098,00
Rondreis Duitsland Aktivatours
Elbe radweg 7 dagen
Reisduur: 7 dagen
va € 596,00
Rondreis China Tibet Shoestring
Groepsreis tibet in 2 weken; het spirituele 'dak v...
Reisduur: 15 dagen
va € 1.999,00
Rondreis Tanzania Uganda Djoser
Rondreis oeganda, tanzania & zanzibar, 22 dagen
Reisduur: 22 dagen
va € 3.995,00
Rondreis Indonesie Van Verre Reizen
Rondreis transsumatra reis
va € 1.560,00
Rondreis Maleisie Van Verre Reizen
Rondreis onbekend borneo
va € 1.657,00
Rondreis Frankrijk India 333Travel
Grand tour zuid-india
Reisduur: 13 dagen
va € 1.227,00
Rondreis Sri Lanka 333Travel
Luipaarden en walvissen van sri lanka
Reisduur: 17 dagen
va € 2.470,00

Er zijn 2391 rondreizen gevonden op www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Rondreizen per vertrekmaand:

Gesponsorde links