Selecteer land

501 Wereldlocaties

501 mooiste Wereldlocaties

Bekijk de 501 mooiste en meest bijzondere locaties ter wereld waar je gegarandeerd geweest moet zijn!

Cuba - Karakteristiek Trinidad

Tip een locatie

De lijst met 501 locaties is nog niet compleet. Ontbreekt nog een wereldlocatie? Staat jouw mooiste plek er nog niet bij? Tip jouw voorkeur en mogelijk staat jouw favoriete locatie binnenkort op deze website.

AdvertentiesHonduras - Het stadje Copán Ruinas

Honduras - Het stadje Copán Ruinas

Foto: De kathedraal van Copán


Honduras - Na de lunch terug in het stadje Copán, loop ik 's middags terug naar de Via Via. Geert geeft een rondleiding door het stadje en vertelt onderweg over het leven van Honduras. In het marktgebouw vertelt hij over het lage minimumloon in het land en hoe dit zelfs eenvoudig omzeild kan worden. ‘Voor jou tien anderen’. Ook legt hij uit dat een verhoging van het minimumloon zou leiden tot een verhoging van bijvoorbeeld de koffieprijzen in Europa en dat dit Honduras uit de markt zou prijzen. Hij vertelt over het lage salaris van de agenten en dat dit de corruptie in het land stimuleert. De belangrijkste inkomstenbron van het land is geld dat familieleden vanuit Amerika opsturen en op nummer twee subsidies van ontwikkelingshulp. De inkomsten van toerisme zijn sinds de staatsgreep drie jaar geleden fors gedaald. Honduras is momenteel één van de armste en minst veilige landen ter wereld. In de grote steden zijn bendes de baas en worden rijke mensen ontvoerd voor losgeld. In Copán is het relatief veilig voor toeristen. Men wil graag meer toeristen trekken, zeker naar Copán, maar men kent vier problemen. Elektriciteit, water, afval en veiligheid. Geert rekent voor dat toeristen veel meer afval produceren dan lokale inwoners. Als iedere toerist gemiddeld zes plastic flesjes verbruikt tijdens zijn verblijf in Copan, zijn dit een half miljoen flessen op jaarbasis. Men weet gewoon niet wat er mee te doen. In de binnenstad wordt het afval nog opgehaald, maar daarbuiten is het gebruikelijk om het uit het zicht weg te gooien. Hij vraagt rekening te houden met deze problemen en begrip als er een keer geen water of stroom beschikbaar is. Tenslotte sluit hij de wandeling af met het onderwerp drugs. Honduras is een belangrijke doorvoerhaven van drugs vanuit Columbia. Drugsbaronnen verdienen veel geld aan het spul en hebben veel macht in de regio. Copán is een belangrijke doorvoerhaven van drugs naar Guatemala. Veel arme mensen wandelen dagelijks met rugzakjes vol drugs de bergen over. Geert laat mij de extreme verschillen zien in het straatbeeld. Ik zie opeens prachtige huizen tussen kropjes staan. Dit is of een donatie vanuit Amerika of drugs, vertelt Geert. Terug in de Via Via laat ik onder het genot van een biertje de verhalen van Geert nog eens de revue passeren. Als Geert ‘s avonds na het eten weer aanschuift, gaat de discussie verder over de toekomst van het toerisme in Honduras. Uiteindelijk wil het personeel naar huis en ga ik terug naar mijn hotel.
Aantal keer getoond : 955

Copyright foto's: Ronald van der Veer


Noord- en midden Amerika | Belize | Canada | Costa Rica | Cuba | El Salvador | Guatemala | Honduras | Jamaica | Mexico | Nederlandse Antillen | Nicaragua | Panama | Saint Lucia | St Vincent | Verenigde Staten |

Reageer op "Het stadje Copán Ruinas"

Reageer op 'Het stadje Copán Ruinas':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Alle rondreizen vergelijken

Rondreizen vergelijken avontuurlijke rondreizen Avontuurlijke rondreizen vergelijken!

Rondreis Nepal Sawadee
Rondreis nepal mustang
Reisduur: 23 dagen
va € 2.548,00
Rondreis India Shoestring
Groepsreis noord-india in twee weken ; oog voor sc...
Reisduur: 16 dagen
va € 999,00
Rondreis Indonesie Sawadee
Rondreis indonesië - sulawesi
Reisduur: 25 dagen
va € 2.748,00
Rondreis Canada Kras
Singlereis canada & rocky mountains
Reisduur: 15 dagen
va € 2.959,00
Rondreis Ethiopie Koning Aap
Rondreis zuid-ethiopië - 23 dagen; een scala aan ...
Reisduur: 23 dagen
va € 2.695,00
Rondreis India Nepal 333Travel
Grand tour india en nepal deluxe
Reisduur: 21 dagen
va € 2.360,00
Rondreis Sri Lanka Sawadee
Familiereis sri lanka
Reisduur: 16 dagen
va € 2.298,00
Rondreis Jordanie FOX Vakanties
8-daagse privé rondreis met chauffeur parels van ...
Reisduur: 8 dagen
va € 1.238,00
Rondreis Duitsland Aktivatours
Berlijn standplaatsreis 7 dagen
Reisduur: 7 dagen
va € 723,00
Rondreis Indonesie Van Verre Reizen
Rondreis java: in contact met land en volk van wes...
va € 811,00

Er zijn 2391 rondreizen gevonden op www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Rondreizen per vertrekmaand:

Gesponsorde links