Selecteer land

501 Wereldlocaties

501 mooiste Wereldlocaties

Bekijk de 501 mooiste en meest bijzondere locaties ter wereld waar je gegarandeerd geweest moet zijn!

Egypte - Citadel van Cairo

Tip een locatie

De lijst met 501 locaties is nog niet compleet. Ontbreekt nog een wereldlocatie? Staat jouw mooiste plek er nog niet bij? Tip jouw voorkeur en mogelijk staat jouw favoriete locatie binnenkort op deze website.

AdvertentiesJamaica - De Blue Mountains

Jamaica - De Blue Mountains

Foto: Uitzicht op Kingston vanaf de Blue Mountains


Jamaica - De wekker loopt af. Snel open ik de gordijnen. Het is stralend weer. In de bergen boven Kingston zie ik wel bewolking hangen. Zou het droog zijn in de bergen? Ik ga vandaag een bezoek brengen aan de Blue Mountains. Gisteren was er nog een flood flash warning (stortvloed waarschuwing) voor de bergwegen. Ontoegankelijk dus. Gelukkig komt tijdens het ontbijt het bericht dat de weg vandaag weer begaanbaar is. Snel ga ik met de bus op pad. In Kingston wordt van bus gewisseld. De bus waar ik de afgelopen dagen mee gereisd heb is te groot voor de bochtige wegen om de bergen in te gaan. Vandaag reis ik met een wat kleinere bus. Mr Brown is mijn chauffeur voor vandaag. Al direct buiten Kingston cirkelt de weg omhoog. De ene haarspeldbocht na de andere. Ik maak snel hoogte. Zorgvuldig wordt in iedere bocht getoeterd om tegenliggers te waarschuwen. Vanaf deze hoogte heb ik een mooi uitzicht op de hoofdstad. Ik zie het schiereiland en Port Royal in de verte liggen. Ook zie ik boven mij de bewolking hangen. Ik passeer fort Newcastle. Een kazerne van het leger op zo'n 600 meter hoogte. Ik merk al goed dat het op deze hoogte frisser is. De doorgaande weg loopt over het exercitieterrein. Net voorbij de kazerne duik ik de wolken in. Het begint licht te regenen. Bij het bezoekerscentrum van Holywell National Park is het ook mistig. De bewolking hangt laag tussen de bomen. Ik laat mijn rugtas achter in de bus en trek voor de zekerheid mijn regenjas aan. Jeremy heet mij welkom. Hij begeleidt mij door het natuurpark. Dit park ligt in de Blue mountains. De Blue mountains zijn onderdeel van de werelderfgoedlijst. Ik volg Jeremy voor een rondwandeling door het park. Hij legt uit dat het gebied bekend is door de Blue Mountain koffie. De koffieboon wordt gekweekt boven de 600 meter en heeft hierdoor een speciale smaak. De koffie wordt vooral naar Japan geëxporteerd. Ook legt Jeremy uit dat men in dit park in principe niet in wil grijpen in de natuur. Toch maakt men uitzonderingen met enkele niet-lokale planten die woekeren. Deze proberen ze te bestrijden. Ik volg de waterfall trail. Een smal en door de regen glibberig pad. Ik moet goed uitkijken niet uit te glijden. Juist door de laaghangende bewolking en mist heeft het bos iets magisch. Ik neem de regen op de koop toe. De waterval is een waterstroom van zo'n vijf meter hoog. Leuk om te zien. Hiervandaan loop ik weer terug naar het bezoekerscentrum.
Aantal keer getoond : 1

Copyright foto's: Ronald van der Veer


Noord- en midden Amerika | Belize | Canada | Costa Rica | Cuba | El Salvador | Guatemala | Honduras | Jamaica | Mexico | Nederlandse Antillen | Nicaragua | Panama | Saint Lucia | St Vincent | Verenigde Staten |

Reageer op "De Blue Mountains"

Reageer op 'De Blue Mountains':


Reacties:

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit bericht

Alle rondreizen vergelijken

Rondreizen vergelijken avontuurlijke rondreizen Avontuurlijke rondreizen vergelijken!

Rondreis Indonesie Singapore 333Travel
Singapore en bali
Reisduur: 10 dagen
va € 2.276,00
Rondreis Indonesie 333Travel
Swiss-bel resort watu jimbar
Reisduur: 10 dagen
va € 917,00
Rondreis Kenia TUI
9-daagse safari best of kenya
Reisduur: 9 dagen
va € 1.839,00
Rondreis Duitsland Aktivatours
Havel-radweg 6 dagen
Reisduur: 6 dagen
va € 505,00
Rondreis Ijsland TUI
7-daagse rondreis reykjavik noorderlicht express
Reisduur: 7 dagen
va € 949,00
Rondreis Indonesie FOX Vakanties
22-daagse easy going privé rondreis met gids/chau...
Reisduur: 22 dagen
va € 2.289,00
Rondreis Nepal Djoser
Rondreis nepal, 16 dagen
Reisduur: 16 dagen
va € 1.395,00
Rondreis Finland Baobab
Rondreis lapland winter
Reisduur: 8 dagen
va € 1.598,00
Rondreis Cuba Baobab
Rondreis cuba
Reisduur: 21 dagen
va € 2.198,00
Rondreis Estland Letland Litouwen Djoser
Fietsvakantie baltische staten, 9 dagen
Reisduur: 9 dagen
va € 1.295,00

Er zijn 2391 rondreizen gevonden op www.rondreizen-vergelijken.nl. Klik hier voor het complete overzicht!


Rondreizen per organsatie:
Alle rondreizen per land:
Rondreizen per vertrekmaand:

Gesponsorde links